• Hur gör jag när mitt barn är sjukt?

14 september 2020

Höstens intåg innebär vanligtvis både förkylningar och andra sjukdomar hos barn i förskole- och skolåldern. För att undvika smittspridning är det viktigt att vi hjälps åt att följa de rekommendationer som finns. Här har vi listat det som gäller i Haninge kommun.

• Har du betalat rätt barnomsorgsavgift?

8 september 2020

Haninge kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är en rättvise- och trygghetsfråga och alla familjer ska behandlas lika. Under oktober 2020 kommer utbildningsförvaltningen i Haninge kommun att påbörja kontrollen av inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för år 2018.

• Rektorn har ordet

14 augusti 2020

Hej, Här kommer en uppdatering inför skolstarten mitt i sommarlovet.

• Tryggare skolvägar inför skolstart

14 augusti 2020

Snart är sommarlovet över och skolorna öppnar igen den 19 augusti. Haninge kommun genomför en rad åtgärder för att höja trafiksäkerheten kring våra skolor. Du som förälder eller elev kan också bidra till tryggare skolvägar genom att gå eller cykla till skolan. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

• Skolstart i ljuset av pågående pandemi

13 augusti 2020

Vi önskar alla elever välkomna till ett nytt läsår i Haninges skolor! Höstterminen börjar onsdagen den 19 augusti. Skolorna informerar elever och vårdnadshavare om vilken tid skoldagen börjar.

• Nya och pågående byggnadsprojekt av skolor och förskolor i Haninge

13 augusti 2020

Haninge kommun växer snabbt och enligt Haninge kommuns befolkningsprognos beräknas kommunen ha över 94 000 invånare i slutet av 2020. För att möta det ökade antalet barn och elever pågår det både planering och byggnation av nya förskolor och skolor samt renovering av befintliga i kommunen. Här kan du läsa om några av byggprojekten som nu är klara.

• Prova på olika idrotter i sommar

18 juni 2020

Är du nyfiken på taekwondo, gymnastik, basket, fotboll, boxning, parkour eller dans? Tillsammans med lokala idrottsföreningar erbjuds alla elever i Haninge kommun möjligheten att prova på olika idrotter under fem veckor.

• Spännande lekplats inspirerad av Tungelstas historia

15 juni 2020

Nu har äntligen den nyrenoverade lekplatsen i Tungelsta trädgårdspark öppnat. Lekplatsen är inspirerad av Tungelstas historia med handelsträdgårdar, tvätterier och torklador och erbjuder spännande miljöer för barnen. Vi har träffat Jenny Blom projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen, som har arbetat med gestaltningen av lekplatsen.

• Fler erbjuds sommarundervisning

12 juni 2020

Under sommaren erbjuder kommunens grundskolor och gymnasieskolor i vanlig ordning extra undervisning för de elever som behöver.

• Dags att nominera till de pedagogiska priserna

3 juni 2020

Vet du någon lärare, förskollärare, fritidspedagog, kock eller någon annan inom skolvärlden som har gjort det där lilla extra och är värd att uppmärksammas?

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}