Haninge Musikklasser

Sjungande barn. Foto: Mostphotos

Med popmusiken som grund får du hos oss möjlighet att utveckla din musikalitet och din förmåga att uttrycka dig på scen.

Haninge musikklasser; HMK, är till för dig som vill sjunga och spela instrument tillsammans med likasinnade. HMK passar dig som vill studera vidare på musikgymnasium och bli professionell musiker, eller bara älskar musik och vill känna gemenskapen i att sjunga och spela tillsammans med andra.

Utökad timplan i musik

Som elev i HMK får du självklart undervisning i läroplanens alla ämnen, men med en utökad timplan i musik. Musik på skoltid – varje dag!

Tre inriktningar

Haninge musikklasser erbjuder tre olika inriktningar där varje inriktning har sina specifika profillektioner. Våra inriktningar är:

• Sångprofil (åk 4-9)
  • Ensembleprofil (åk 6-9)
  • Pop-/Bandprofil (åk 6-9)

De olika inriktningarna utgör från åk 6 tillsammans en klass, som går tillsammans i grundskolans ordinarie undervisning och musikundervisningen i bruksspel och musikskapande. Oavsett vilken inriktning du går får du en bred musikalisk utbildning där du får möta olika musikstilar och former att musicera på.

Vårt erbjudande

• 4-6 musiklektioner i veckan i både större och mindre grupper där du spelar i ensemble, sjunger i kör, skapar musik och lär dig grunder i musikteori och musikproduktion.
  • tillgång till hög kvalitet på utrustning; skolan har t ex egen körsal, orkestersal, studio och musikdatasal
  • god scenvana – många framträdanden inför publik
  • erkänt duktiga och engagerade lärare
  • samarbete med kommunala musikskolan