Fotbollsprofil

Foto: Mostphotos Foto: Mostphotos Foto: Mostphotos

Brandbergsskolans fotbollsprofil vänder sig till fotbollsintresserade elever i årskurs 4–8. Vi har tillgång till en fullstor konstgräsplan och en fullstor inomhushall i anslutning till skolan samt ett gym.

Profilen samarbetar med IFK Haninge och Hammarby IF. Samarbetet innebär bland annat att eleverna får gå på ett antal av Hammarbys hemmamatcher, att eleverna får besöka Hammarbys träningsanläggning och att A-lagsspelare föreläser för eleverna. 2016 fick eleverna också möjlighet att vara med på Fotbollsgalan i Globen.

För att platsa ska man ha ett genuint intresse av fotboll. Man måste också ta ansvar för sina studier. Fotbollsprofilen är till för både tjejer och killar. Fotbollsprofilen kan ses som ett komplement till elevernas föreningsutövande. Fokus ligger på elevens individuella utveckling både inom fotboll, inom studierna och som människa.

Ledarskap, kamratskap och motivation

Fysiska aktiviteter och mental träning/social utveckling har många goda effekter både kort- och långsiktigt. Vi tar därför även upp frågor som rör ledarskap, kamratskap, samarbete, rent spel och mentala kvaliteter som motivation och koncentration. Målet är att utveckla våra elever praktiskt, teoretiskt och socialt.

Tre timmer per vecka

Vi genomför två träningspass i veckan förlagda till förmiddagen; totalt 180 min/vecka. Fotbollsundervisningen kommer att domineras av praktiska övningar med tonvikt på teknik, anfalls- och försvarsspel och spelförståelse. Utbildningen innehåller också övningar i t ex koordination och rörlighet. Träning sker på gräs eller konstgräs under utesäsongen och under innesäsongen i skolans idrottshall.

Samverkansträffar

Skolan och de föreningar som eleverna representerar har samverkansträffar minst två gånger per läsår. Vi strävar efter att våra elever ska jobba efter en individuell målsättning med sin fotboll som tas fram i samarbete med föreningen. Utöver att representera sin förening kan man representera skolan i t ex turneringar eller Skol SM och Skol DM.

Förstelärare i idrott ansvarig

Skolan ser till att personal med formell lärarutbildning kopplas till utbildningen. Ansvarig är förstelärare i Idrott Martin Andersson. Fotbollstränarna har genomgått SvFF:s tränarutbildning.

Välkommen med din ansökan!